Autoverzekering zoeken

24 januari 2020 0 Door Peter

Als je een autoverzekering gaat zoeken, zijn er naast de hoogte van de premie nog veel meer zaken waar je rekening mee kunt houden. Naast de goedkoopste autoverzekering bereken moet je ook denken aan het feit dat er verschillende soorten dekkingen zijn waaruit je kunt kiezen. Deze variëren van de standaard WA dekking die voor iedere autobezitter verplicht is tot de WA Volledige Casco.

Over het algemeen geldt: hoe groter de dekking, hoe hoger de kosten autoverzekering die je betaalt in de vorm van de premie.

Premie

Wanneer je weet welke dekking het meest geschikt is voor jouw situatie is het tijd om naar de premie te gaan kijken. Deze kunnen per aanbieder soms behoorlijk verschillen, vergelijk daarom de auto verzekering van verschillende aanbieders voor je een keuze maakt. In deze Financiële Raad zullen we ook ingaan op hoe de premie autoverzekering wordt berekend en hoe je de goedkoopste autoverzekering kunt berekenen.

Korting

Ook kun je in sommige gevallen in aanmerking komen voor een korting op je premie. Deze bepalen hoe hoog de kosten autoverzekering uiteindelijk zullen uitvallen. Hoe de kortingen precies worden berekend en op grond waarvan je in aanmerking kunt komen voor zo’n korting, kun je lezen in dit hoofdstuk van deze Financiële Raad.

Aanvraag

Hoe de aanvraag precies in zijn werk gaat, met welke zaken je rekening moet houden en welke aanvullende verzekeringen je naast je autoverzekering kunt afsluiten, lees je tot slot in de laatste hoofdstukken van dit stappenplan.